Internationaal rijbewijs

Een internationaal rijbewijs fungeert als een vertaling van je Nederlandse rijbewijs naar verschillende talen, waardoor je buiten Nederland kunt aantonen welke voertuigen je mag besturen en huren. De vereiste van een internationaal rijbewijs kan variëren afhankelijk van het specifieke land waar je van plan bent te rijden.

Wat is een internationaal rijbewijs?

Internationaal rijbewijs

Een internationaal rijbewijs is een document dat functioneert als een vertaling van je nationale rijbewijs naar meerdere talen. Het biedt de mogelijkheid om buitenlandse autoriteiten te laten zien welke voertuigen je mag besturen en huren tijdens je verblijf in het buitenland. In essentie dient het als een aanvulling op je nationale rijbewijs en vergemakkelijkt het internationaal reizen, waarbij het helpt om mogelijke taalbarrières te overbruggen en internationale rijregels te respecteren.

Internationaal rijbewijs: buiten de EU vereist

In Europese Unie (EU)-landen is een internationaal rijbewijs niet nodig; u kunt daar zonder problemen rijden met uw geldige Nederlandse rijbewijs. Echter, in de meeste landen buiten de EU is een internationaal rijbewijs wel vereist.

Op onze website vindt u per land meer informatie over de noodzaak van een internationaal rijbewijs. Hier kunt u ook meer lezen over de verschillende soorten internationale rijbewijzen, hun geldigheidsduur en de bijbehorende kosten.

Bekijk hier in welke landen een internationaal rijbewijs vereist is.

Welke landen internationaal rijbewijs?

Een internationaal rijbewijs is over het algemeen geldig in de meeste landen buiten je eigen land van afgifte. Dit omvat vaak populaire bestemmingen voor reizigers zoals Europese landen, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en vele anderen. Het is echter altijd verstandig om voor vertrek de specifieke vereisten van het land dat je gaat bezoeken te controleren, aangezien sommige landen mogelijk aanvullende documentatie of vereisten hebben. Over het algemeen wordt een internationaal rijbewijs erkend als een document dat autoriteiten toestaat te verifiëren dat je bevoegd bent om een motorvoertuig te besturen in hun land, in aanvulling op je nationale rijbewijs.

Wat kost een internationaal rijbewijs?

De kosten voor een internationaal rijbewijs kunnen variëren afhankelijk van waar je het aanvraagt en welk type internationaal rijbewijs je nodig hebt. Over het algemeen liggen de kosten voor het verkrijgen van een internationaal rijbewijs tussen de € 15,- en € 40,-. Bekijk hier de prijzen en lees meer informatie over de kosten en het aanvraagproces voor een internationaal rijbewijs.

Hoe lang duurt internationaal rijbewijs aanvragen?

Het aanvragen van een internationaal rijbewijs verloopt doorgaans snel en efficiënt. Normaal gesproken wordt de aanvraag binnen één werkdag verwerkt, waarna de klant het document binnen 3 werkdagen thuis kan verwachten. Voor wie snelheid vereist is, bieden we ook een spoedoptie aan, waarbij een digitaal document binnen 6 uur verwerkt kan worden via een spoedorder. Dit stelt klanten in staat om snel en gemakkelijk aan hun internationaal rijbewijs te komen, voor welverdiend gemak tijdens hun reisavonturen.

Hoe lang is een internationaal rijbewijs geldig?

Een internationaal rijbewijs heeft doorgaans een geldigheidsduur van één jaar vanaf de datum van uitgifte. Echter, klanten hebben vaak de flexibiliteit om te kiezen voor een geldigheidsduur van 1, 2 of zelfs 3 jaar, afhankelijk van hun behoeften en reisplannen. Het is belangrijk op te merken dat de geldigheid van het internationaal rijbewijs niet kan worden verlengd en dat het na de vervaldatum niet meer geldig is voor gebruik in het buitenland. Het is dus verstandig om de vervaldatum van je internationaal rijbewijs goed in de gaten te houden en tijdig een vernieuwing aan te vragen indien nodig.

Hoe ziet een internationaal rijbewijs eruit?

Een internationaal rijbewijs ziet er meestal uit als een klein boekje met een gestandaardiseerd ontwerp, vergelijkbaar met een paspoort. Het bevat persoonlijke gegevens van de houder, zoals naam, foto en handtekening, evenals informatie over het nationale rijbewijs. Daarnaast zijn er secties met vertalingen van deze gegevens in meerdere talen, waardoor het internationaal erkend wordt. Het precieze uiterlijk kan variëren afhankelijk van het land dat het internationaal rijbewijs verstrekt en het model dat wordt gebruikt (bijvoorbeeld Model 1949, Model 1968, etc.). Over het algemeen is het een document met een erkend ontwerp dat gemakkelijk te herkennen is voor autoriteiten en verhuurbedrijven wereldwijd.

Aanvragen van een internationaal rijbewijs

U kunt tegen betaling een internationaal rijbewijs aanvragen op onze website. Voor deze aanvraag hoeft u niet persoonlijk naar een winkel te komen. U kunt digitaal de stappen volgen en binnen enkele werkdagen ontvangt u het document thuis. U kunt ook voor een digitaal document kiezen die u binnen enkele uren ontvangt.

Indien u een aanvraag doet, heeft u het volgende nodig:

  • uw geldige Nederlandse rijbewijs
  • Een pasfoto die voldoen aan de Nederlandse eisen voor pasfoto’s

Bekijk hier de prijzen voor een internationaal rijbewijs.

Internationaal rijbewijs

Hoe verkrijg je een internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

Landen

Ga veilig op reis met een Internationaal Rijbewijs

Op het Internationaal Rijbewijs staan meerdere talen, zodat iedereen begrijpt welke voertuigen u mag besturen. In veel landen moet u een Internationaal Rijbewijs kunnen tonen wanneer u een (motor)voertuig wilt huren. Het komt ook van pas als u identificatie of hulp van de lokale autoriteiten nodig heeft.

Deze vertaling kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld en bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Het is begrijpelijk voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

Het doet niks af aan de verplichting van de houder om te allen tijde een geldig rijbewijs en paspoort bij zich te hebben wanneer hij/zij in het buitenland rijdt. Met dit Internationaal Rijbewijs mag u niet rijden als u niet tegelijkertijd het geldige rijbewijs en paspoort van uw land bij zich heeft. U moet 18 jaar of ouder zijn om een Internationaal Rijbewijs aan te vragen. Het eenvoudige online aanvraagproces duurt minder dan een paar minuten om te voltooien.

*Als u internationaal reist, moet u altijd uw eigen, geldige rijbewijs bij u hebben. Houd u aan alle verkeersregels en snelheidslimieten wanneer u internationaal reist.

*Een Internationaal Rijbewijs is NIET TE GEBRUIKEN in China, Zuid-Korea en Noord-Korea.
*Een Internationaal Rijbewijs is niet nodig voor Amerikaanse staatsburgers.
*We verschaffen geen Internationaal Rijbewijs voor Japan.

FAQ

Algemene vragen & antwoorden

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen, inclusief antwoorden zodat u geen onduidelijkheden meer heeft over onze service.

Bekijk hier alle vragen & antwoorden

Een Internationaal Rijbewijs is een vertaling van uw rijbewijs in verschillende talen, waaronder Arabisch, Spaans en Engels. Het wordt gebruikt om uw rijbewijs te vertalen in een taal die uw land van bestemming begrijpt. Het is geenszins een vervanging voor uw originele rijbewijs of een wettelijk document zoals een paspoort. Dit document is niet geldig als u uw originele rijbewijs niet bij u heeft. Sommige landen, autoverhuurbedrijven, verzekeringsmaatschappijen en/of verkeersautoriteiten kunnen vragen om dit document te laten zien wanneer u in het buitenland bent, dus het is handig om een Internationaal Rijbewijs bij de hand te houden. Aan de andere kant is het zeer belangrijk dat u altijd uw originele rijbewijs bij zich heeft en toont, samen met de vertaling wanneer er om gevraagd wordt.

Ja, uw gegevens worden in een beveiligde server opgeslagen. Uw gegevens zijn 100% veilig. Zodra uw order verwerkt is worden al uw persoonlijke gegevens binnen 48 uur permanent verwijderd.

Als uw rijbewijs uit uw thuisland in dezelfde taal is als de taal van uw land van bestemming, heeft u hoogstwaarschijnlijk geen Internationaal Rijbewijs nodig. Als uw geldige rijbewijs in het Engels is, heeft u in de meeste gevallen ook geen Internationaal Rijbewijs nodig. Landen als Mexico en Canada accepteren bijvoorbeeld geldige Amerikaanse rijbewijzen en andere rijbewijzen in het Engels. U kunt het beste controleren of u een vertaling nodig heeft door contact op te nemen met de verkeersautoriteiten van het land van bestemming. Het is het beste om een ​​Internationaal Rijbewijs bij de hand te houden voor het geval u het nodig zult hebben. Het is beter om het bij u te hebben en het niet te hoeven gebruiken.

Onze prijzen variëren afhankelijk van de geldigheidsduur en het pakket. Het digitale pakket begint bij 19,95.- en het geprinte pakket begint bij 24,95.- inclusief verzendkosten. Bezoek deze link voor meer informatie: https://internationaltravelpermits.com/prijzen/

Ja, een Internationaal Rijbewijs wordt geaccepteerd door autoverhuurbedrijven. U moet uw originele rijbewijs samen met uw vertaling laten zien. In sommige gevallen heeft u mogelijk aanvullende documentatie en verzekeringen nodig.

Er zijn meerdere manieren om de status van uw aanvraag te controleren.
1. U kunt op de link klikken die u in uw e-mail heeft ontvangen. 
2. U kunt contact met ons opnemen via onze e-mail, zodat we u vragen kunnen beantwoorden.

U ontvangt uw trackingnummer zodra uw bestelling is voltooid. Houd er rekening mee dat het maximaal 3 werkdagen kan duren voordat uw bestelling is voltooid.

Ja, wij hebben een garantie beleid. Ga naar ons restitutie- en geld-terug-garantiebeleid via deze link: https://internationaltravelpermits.com/resitutiebeleid/

Nee. Niet alle landen accepteren een digitale vertaling van uw rijbewijs. Het is het beste om de verkeersautoriteiten van uw land van bestemming te vragen of zij een digitale vertaling accepteren.

Dit document is een vertaling van uw rijbewijs. Onze vertaling is niet door de overheid uitgegeven en is ook geen officieel rijbewijs. Het dient alleen als een aanvullend document dat uw originele rijbewijs vertaalt, zodat u zorgeloos in het buitenland kunt rijden.

Uw rijbewijs wordt vertaald in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is begrijpelijk voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

Nee. Er zijn landen die een geldigheid van slechts 1 jaar toestaan. U kunt dit het beste aan de verkeersautoriteiten van het land van bestemming vragen.

Een Internationaal Rijbewijs is niet te gebruiken in China, Zuid-Korea en Noord-Korea. Het document is ook niet nodig voor Amerikaanse staatsburgers.

 

Op dit moment verstrekken wij geen Internationaal Rijbewijs voor Japan.

Het Internationaal Rijbewijs is niet beschikbaar voor Amerikaanse staatsburgers met geldige Amerikaanse rijbewijzen. Alleen de American Automobile Association (AAA) en de American Automobile Touring Alliance (AATA) zijn door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gemachtigd om een ​​identiteitsbewijs af te geven aan houders van een rijbewijs in de VS.