Internationaal rijbewijs kosten

Internationaal Rijbewijs: Geldigheid in Nederland en Buitenland

Wil je als Nederlandse automobilist een voertuig huren en besturen in het buitenland? Dan kan het zijn dat je een internationaal rijbewijs (IRB) nodig hebt. Het internationale rijbewijs fungeert als een officiële vertaling van de gegevens op je Nederlandse rijbewijs naar meerdere wereldtalen. Het is belangrijk om te begrijpen dat het IRB geen zelfstandig document is voor rijbevoegdheid, maar eerder een aanvulling op je Nederlandse of Europese rijbewijs. Het IRB op zichzelf heeft geen geldigheid en heeft alleen nut buiten de EU, waardoor je zonder plaatselijk rijexamen te hoeven afleggen kunt rijden in andere landen.

Wat is een Internationaal Rijbewijs?

Een internationaal rijbewijs fungeert niet als een autonome rijbevoegdheidsverklaring. Het bezitten van alleen een internationaal rijbewijs geeft je dus niet automatisch het recht om te rijden. Het dient in feite als een vertaling van de informatie op je Nederlandse rijbewijs. Dit aanvullende document zorgt ervoor dat buitenlandse verkeersautoriteiten je rijbewijsinformatie kunnen begrijpen en interpreteren, zelfs als ze geen Nederlands spreken. Met een internationaal rijbewijs laat je simpelweg zien dat je een geldig Nederlands rijbewijs hebt, en het verduidelijkt welke voertuigen je mag besturen en onder welke voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een Internationaal Rijbewijs?

Internationale rijbewijzen zijn niet verkrijgbaar via de Nederlandse overheidsinstanties. Gelukkig bieden wij op onze website een handige oplossing aan. Je kunt een internationaal rijbewijs verkrijgen tegen een tarief vanaf 19,95, afhankelijk van het geldende model. Bekijk hier de prijzen. Het aanvragen van een internationaal rijbewijs is eenvoudig en gemakkelijk, je kunt dit gewoon online doen. Zorg ervoor dat je een geldig Nederlands rijbewijs en een recente pasfoto bij de hand hebt. Na het voltooien van de aanvraag wordt het internationale rijbewijs snel en efficiënt geproduceerd en bij je thuis afgeleverd. Hiernaast is het ook mogelijk om een digitaal document aan te schaffen als je al in het buitenland bent.

Hier zijn enkele veelvoorkomende vakantiebestemmingen waarvoor je een internationaal rijbewijs nodig hebt:

Wanneer heb je een Internationaal Rijbewijs nodig?

Hoewel EU-inwoners in principe binnen alle EU-landen mogen rijden met hun EU-rijbewijs, kan het zijn dat sommige landen een internationaal rijbewijs vereisen naast het officiële rijbewijs van het eigen land. Je kunt de landen die deelnemen aan het verdrag van 1949 en de landen die het internationaal rijbewijs accepteren, bekijken op de Nederlandse Wikipedia-pagina over internationale rijbewijzen.

Het internationaal rijbewijs kan verplicht zijn om een auto te kunnen huren in het buitenland, vooral in landen waar niet de auto maar de bestuurder verzekerd is. Dit kan op drie manieren worden afgedwongen:

  1. De overheid van het betreffende land stelt het internationaal rijbewijs verplicht.
  2. Hoewel het internationaal rijbewijs niet verplicht is, wordt het toch aangeraden.
  3. In sommige landen is geen internationaal rijbewijs nodig.

Geldigheid van Buitenlandse Rijbewijzen in Nederland

Als je tijdelijk in Nederland verblijft, bijvoorbeeld voor vakantie of werk, mag je met een geldig buitenlands rijbewijs in Nederland rijden. Dit is toegestaan zolang je niet langer dan zes maanden in Nederland verblijft. Als je langer dan zes maanden in Nederland woont, mag je met een EU- of EVA-rijbewijs tot 15 jaar in Nederland rijden. Let op: deze termijn van 15 jaar geldt vanaf de afgiftedatum van het rijbewijs. Als je een rijbewijs hebt uit een land buiten de EU of EVA, moet je dit na 6 maanden omzetten naar een Nederlands rijbewijs.

Internationaal Rijbewijs in Nederland

Elk buitenlands rijbewijs is in principe voldoende voor niet-Nederlanders om in Nederland te mogen rijden, op voorwaarde dat ze niet langer dan zes maanden in Nederland verblijven en hun rijbewijs overeenkomt met de categorieën A, B, C, D en E van het Verdrag van Wenen.

Voor niet-EU-inwoners met een rijbewijs in een niet-Romaans schrift is naast hun reguliere rijbewijs een vertaling in de vorm van een internationaal rijbewijs uit hun land van herkomst vereist. Als je langer dan zes maanden in Nederland verblijft, is een EU-rijbewijs of een Nederlands rijbewijs sowieso vereist. In bepaalde situaties kun je een buitenlands rijbewijs omwisselen voor een Nederlands exemplaar.

Op vakantie gaan? In veel landen buiten de Europese Unie is naast je Nederlandse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs vereist. Het is gemakkelijk aan te vragen op onze website. Dit document kan worden gevraagd als je als niet-ingezetene van een land een voertuig gaat besturen. Bij het huren van een auto moet je doorgaans dit document kunnen tonen.

Internationaal rijbewijs

Hoe verkrijg je een internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

Landen

Ga veilig op reis met een Internationaal Rijbewijs

Op het Internationaal Rijbewijs staan meerdere talen, zodat iedereen begrijpt welke voertuigen u mag besturen. In veel landen moet u een Internationaal Rijbewijs kunnen tonen wanneer u een (motor)voertuig wilt huren. Het komt ook van pas als u identificatie of hulp van de lokale autoriteiten nodig heeft.

Deze vertaling kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld en bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Het is begrijpelijk voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

Het doet niks af aan de verplichting van de houder om te allen tijde een geldig rijbewijs en paspoort bij zich te hebben wanneer hij/zij in het buitenland rijdt. Met dit Internationaal Rijbewijs mag u niet rijden als u niet tegelijkertijd het geldige rijbewijs en paspoort van uw land bij zich heeft. U moet 18 jaar of ouder zijn om een Internationaal Rijbewijs aan te vragen. Het eenvoudige online aanvraagproces duurt minder dan een paar minuten om te voltooien.

*Als u internationaal reist, moet u altijd uw eigen, geldige rijbewijs bij u hebben. Houd u aan alle verkeersregels en snelheidslimieten wanneer u internationaal reist.

*Een Internationaal Rijbewijs is NIET TE GEBRUIKEN in China, Zuid-Korea en Noord-Korea.
*Een Internationaal Rijbewijs is niet nodig voor Amerikaanse staatsburgers.
*We verschaffen geen Internationaal Rijbewijs voor Japan.

FAQ

Algemene vragen & antwoorden

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen, inclusief antwoorden zodat u geen onduidelijkheden meer heeft over onze service.

Bekijk hier alle vragen & antwoorden

Een Internationaal Rijbewijs is een vertaling van uw rijbewijs in verschillende talen, waaronder Arabisch, Spaans en Engels. Het wordt gebruikt om uw rijbewijs te vertalen in een taal die uw land van bestemming begrijpt. Het is geenszins een vervanging voor uw originele rijbewijs of een wettelijk document zoals een paspoort. Dit document is niet geldig als u uw originele rijbewijs niet bij u heeft. Sommige landen, autoverhuurbedrijven, verzekeringsmaatschappijen en/of verkeersautoriteiten kunnen vragen om dit document te laten zien wanneer u in het buitenland bent, dus het is handig om een Internationaal Rijbewijs bij de hand te houden. Aan de andere kant is het zeer belangrijk dat u altijd uw originele rijbewijs bij zich heeft en toont, samen met de vertaling wanneer er om gevraagd wordt.

Ja, uw gegevens worden in een beveiligde server opgeslagen. Uw gegevens zijn 100% veilig. Zodra uw order verwerkt is worden al uw persoonlijke gegevens binnen 48 uur permanent verwijderd.

Als uw rijbewijs uit uw thuisland in dezelfde taal is als de taal van uw land van bestemming, heeft u hoogstwaarschijnlijk geen Internationaal Rijbewijs nodig. Als uw geldige rijbewijs in het Engels is, heeft u in de meeste gevallen ook geen Internationaal Rijbewijs nodig. Landen als Mexico en Canada accepteren bijvoorbeeld geldige Amerikaanse rijbewijzen en andere rijbewijzen in het Engels. U kunt het beste controleren of u een vertaling nodig heeft door contact op te nemen met de verkeersautoriteiten van het land van bestemming. Het is het beste om een ​​Internationaal Rijbewijs bij de hand te houden voor het geval u het nodig zult hebben. Het is beter om het bij u te hebben en het niet te hoeven gebruiken.

Onze prijzen variëren afhankelijk van de geldigheidsduur en het pakket. Het digitale pakket begint bij 19,95.- en het geprinte pakket begint bij 24,95.- inclusief verzendkosten. Bezoek deze link voor meer informatie: https://internationaltravelpermits.com/prijzen/

Ja, een Internationaal Rijbewijs wordt geaccepteerd door autoverhuurbedrijven. U moet uw originele rijbewijs samen met uw vertaling laten zien. In sommige gevallen heeft u mogelijk aanvullende documentatie en verzekeringen nodig.

Er zijn meerdere manieren om de status van uw aanvraag te controleren.
1. U kunt op de link klikken die u in uw e-mail heeft ontvangen. 
2. U kunt contact met ons opnemen via onze e-mail, zodat we u vragen kunnen beantwoorden.

U ontvangt uw trackingnummer zodra uw bestelling is voltooid. Houd er rekening mee dat het maximaal 3 werkdagen kan duren voordat uw bestelling is voltooid.

Ja, wij hebben een garantie beleid. Ga naar ons restitutie- en geld-terug-garantiebeleid via deze link: https://internationaltravelpermits.com/resitutiebeleid/

Nee. Niet alle landen accepteren een digitale vertaling van uw rijbewijs. Het is het beste om de verkeersautoriteiten van uw land van bestemming te vragen of zij een digitale vertaling accepteren.

Dit document is een vertaling van uw rijbewijs. Onze vertaling is niet door de overheid uitgegeven en is ook geen officieel rijbewijs. Het dient alleen als een aanvullend document dat uw originele rijbewijs vertaalt, zodat u zorgeloos in het buitenland kunt rijden.

Uw rijbewijs wordt vertaald in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is begrijpelijk voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

Nee. Er zijn landen die een geldigheid van slechts 1 jaar toestaan. U kunt dit het beste aan de verkeersautoriteiten van het land van bestemming vragen.

Een Internationaal Rijbewijs is niet te gebruiken in China, Zuid-Korea en Noord-Korea. Het document is ook niet nodig voor Amerikaanse staatsburgers.

 

Op dit moment verstrekken wij geen Internationaal Rijbewijs voor Japan.

Het Internationaal Rijbewijs is niet beschikbaar voor Amerikaanse staatsburgers met geldige Amerikaanse rijbewijzen. Alleen de American Automobile Association (AAA) en de American Automobile Touring Alliance (AATA) zijn door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gemachtigd om een ​​identiteitsbewijs af te geven aan houders van een rijbewijs in de VS.