Hoe een internationaal rijbewijs aanvragen?

Wat is een Internationaal Rijbewijs (IDP)?

Een Internationaal Rijbewijs is een essentieel document voor reizigers die van plan zijn om in het buitenland te rijden. Als een officiële vertaling van uw nationale rijbewijs is het IDP onmisbaar voor het legaal navigeren op buitenlandse wegen. Beveilig uw IDP eenvoudig online via platforms zoals onze website, International Travel Permits, om een naadloze reis naar het buitenland te garanderen.

In veel landen is het bezitten van een IDP verplicht voor buitenlandse bestuurders die voertuigen buiten hun thuisland willen bedienen. Dit rijbewijs elimineert de noodzaak voor aanvullende tests of bureaucratische procedures, wat zorgt voor soepelere internationale rijervaringen.

Om een IDP te verkrijgen, moeten aanvragers zich aanmelden voordat ze op reis gaan, meestal in hetzelfde land waar hun nationale rijbewijs is uitgegeven. Belangrijk is dat het IDP het originele rijbewijs aanvult in plaats van vervangt. Reizigers moeten daarom beide documenten bij zich hebben tijdens het rijden in het buitenland. Dit zorgt voor naleving van internationale rijregels en verbetert de veiligheid op de weg.

Hier vindt u alles wat u moet weten over dit nuttige document waarmee u achter het stuur kunt kruipen tijdens uw perfecte zakelijke reis of vakantie.

Vereiste Details
Minimumleeftijd 18 jaar oud
Geldigheid van het rijbewijs Moet een geldig rijbewijs hebben
Aanvraagmethode Fysieke locatie of online
Benodigde documenten Aanvraagformulier voor het IDP, één pasfoto, fotokopie van het rijbewijs
Aanvraagkosten Vanaf 20,- (zie prijsopties hier)
Waar aan te vragen Fysieke winkel of online
Ontvangst van het IDP Onmiddellijk persoonlijk of per post

Hoe een internationaal rijbewijs aanvragen?

Ben je van plan om naar het buitenland te rijden en heb je een Internationaal Rijbewijs (IDP) nodig? Zo kun je er moeiteloos een verkrijgen. Op onze website is het aanvragen van een internationaal rijbewijs een fluitje van een cent. Vul eenvoudig het online aanvraagformulier in en je bent klaar om te gaan.

Zodra je aanvraag is ingediend, kun je verwachten dat je je fysieke IDP binnen 5 – 10 werkdagen ontvangt of een digitale kopie binnen slechts 24 uur. Heb je het nog sneller nodig? Geen probleem! Kies voor onze spoedservice tegen een extra vergoeding en je hebt je IDP binnen 6 uur in handen.

Met ons handige online aanvraagproces en snelle bezorgopties is het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs nog nooit zo eenvoudig geweest. Dien nu je aanvraag in en ga met vertrouwen op reis op je internationale avontuur!

Internationaal rijbewijs

Hoe verkrijg je een internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

Landen

Ga veilig op reis met een Internationaal Rijbewijs

Op het Internationaal Rijbewijs staan meerdere talen, zodat iedereen begrijpt welke voertuigen u mag besturen. In veel landen moet u een Internationaal Rijbewijs kunnen tonen wanneer u een (motor)voertuig wilt huren. Het komt ook van pas als u identificatie of hulp van de lokale autoriteiten nodig heeft.

Deze vertaling kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld en bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Het is begrijpelijk voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

Het doet niks af aan de verplichting van de houder om te allen tijde een geldig rijbewijs en paspoort bij zich te hebben wanneer hij/zij in het buitenland rijdt. Met dit Internationaal Rijbewijs mag u niet rijden als u niet tegelijkertijd het geldige rijbewijs en paspoort van uw land bij zich heeft. U moet 18 jaar of ouder zijn om een Internationaal Rijbewijs aan te vragen. Het eenvoudige online aanvraagproces duurt minder dan een paar minuten om te voltooien.

*Als u internationaal reist, moet u altijd uw eigen, geldige rijbewijs bij u hebben. Houd u aan alle verkeersregels en snelheidslimieten wanneer u internationaal reist.

*Een Internationaal Rijbewijs is NIET TE GEBRUIKEN in China, Zuid-Korea en Noord-Korea.
*Een Internationaal Rijbewijs is niet nodig voor Amerikaanse staatsburgers.
*We verschaffen geen Internationaal Rijbewijs voor Japan.

FAQ

Algemene vragen & antwoorden

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen, inclusief antwoorden zodat u geen onduidelijkheden meer heeft over onze service.

Bekijk hier alle vragen & antwoorden

Een Internationaal Rijbewijs is een vertaling van uw rijbewijs in verschillende talen, waaronder Arabisch, Spaans en Engels. Het wordt gebruikt om uw rijbewijs te vertalen in een taal die uw land van bestemming begrijpt. Het is geenszins een vervanging voor uw originele rijbewijs of een wettelijk document zoals een paspoort. Dit document is niet geldig als u uw originele rijbewijs niet bij u heeft. Sommige landen, autoverhuurbedrijven, verzekeringsmaatschappijen en/of verkeersautoriteiten kunnen vragen om dit document te laten zien wanneer u in het buitenland bent, dus het is handig om een Internationaal Rijbewijs bij de hand te houden. Aan de andere kant is het zeer belangrijk dat u altijd uw originele rijbewijs bij zich heeft en toont, samen met de vertaling wanneer er om gevraagd wordt.

Ja, uw gegevens worden in een beveiligde server opgeslagen. Uw gegevens zijn 100% veilig. Zodra uw order verwerkt is worden al uw persoonlijke gegevens binnen 48 uur permanent verwijderd.

Als uw rijbewijs uit uw thuisland in dezelfde taal is als de taal van uw land van bestemming, heeft u hoogstwaarschijnlijk geen Internationaal Rijbewijs nodig. Als uw geldige rijbewijs in het Engels is, heeft u in de meeste gevallen ook geen Internationaal Rijbewijs nodig. Landen als Mexico en Canada accepteren bijvoorbeeld geldige Amerikaanse rijbewijzen en andere rijbewijzen in het Engels. U kunt het beste controleren of u een vertaling nodig heeft door contact op te nemen met de verkeersautoriteiten van het land van bestemming. Het is het beste om een ​​Internationaal Rijbewijs bij de hand te houden voor het geval u het nodig zult hebben. Het is beter om het bij u te hebben en het niet te hoeven gebruiken.

Onze prijzen variëren afhankelijk van de geldigheidsduur en het pakket. Het digitale pakket begint bij 19,95.- en het geprinte pakket begint bij 24,95.- inclusief verzendkosten. Bezoek deze link voor meer informatie: https://internationaltravelpermits.com/prijzen/

Ja, een Internationaal Rijbewijs wordt geaccepteerd door autoverhuurbedrijven. U moet uw originele rijbewijs samen met uw vertaling laten zien. In sommige gevallen heeft u mogelijk aanvullende documentatie en verzekeringen nodig.

Er zijn meerdere manieren om de status van uw aanvraag te controleren.
1. U kunt op de link klikken die u in uw e-mail heeft ontvangen. 
2. U kunt contact met ons opnemen via onze e-mail, zodat we u vragen kunnen beantwoorden.

U ontvangt uw trackingnummer zodra uw bestelling is voltooid. Houd er rekening mee dat het maximaal 3 werkdagen kan duren voordat uw bestelling is voltooid.

Ja, wij hebben een garantie beleid. Ga naar ons restitutie- en geld-terug-garantiebeleid via deze link: https://internationaltravelpermits.com/resitutiebeleid/

Nee. Niet alle landen accepteren een digitale vertaling van uw rijbewijs. Het is het beste om de verkeersautoriteiten van uw land van bestemming te vragen of zij een digitale vertaling accepteren.

Dit document is een vertaling van uw rijbewijs. Onze vertaling is niet door de overheid uitgegeven en is ook geen officieel rijbewijs. Het dient alleen als een aanvullend document dat uw originele rijbewijs vertaalt, zodat u zorgeloos in het buitenland kunt rijden.

Uw rijbewijs wordt vertaald in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is begrijpelijk voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

Nee. Er zijn landen die een geldigheid van slechts 1 jaar toestaan. U kunt dit het beste aan de verkeersautoriteiten van het land van bestemming vragen.

Een Internationaal Rijbewijs is niet te gebruiken in China, Zuid-Korea en Noord-Korea. Het document is ook niet nodig voor Amerikaanse staatsburgers.

 

Op dit moment verstrekken wij geen Internationaal Rijbewijs voor Japan.

Het Internationaal Rijbewijs is niet beschikbaar voor Amerikaanse staatsburgers met geldige Amerikaanse rijbewijzen. Alleen de American Automobile Association (AAA) en de American Automobile Touring Alliance (AATA) zijn door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gemachtigd om een ​​identiteitsbewijs af te geven aan houders van een rijbewijs in de VS.